دومین مراسم تقدیر از پیشکسوتان ویرایش، به همت انجمن صنفی ویراستاران، در تاریخ ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۷در نمایشگاه بینالمللی کتاب برگزار شد.
در ابتدا فریبرز مجیدی، رئیس هیئت مدیرۀ انجمن صنفی ویراستاران، دربارۀ اهمیت ویرایش و جایگاه آن در بهبود آثار سخن گفت و سپس مهناز مقدسی، دبیر انجمن، ضمن اشاره به اهمیت حضور بزرگان در این نشست و ارائۀ گزارشی از فعالیتهای سال گذشتۀ این انجمن، گفت: اگر امروز استاد دریابندری و استاد مجتبایی در این نشست حضور داشتند، نخستین حلقۀ ویرایش در مؤسسه انتشارات فرانکلین را کنار هم میدیدیم. او افزود طی سال گذشته همکاری با کتابخانهها و ناشران، تشکیل دورههای آموزشی، برگزاری نشستهای تخصصی و انتقال تجربه، و تقدیر از پیشکسوتان ویرایش از جمله فعالیتهای این انجمن بوده است.
هومن عباسپور، نایب رئیس انجمن صنفی، گفت: مفهوم ویرایش امروز در حد رسمالخط و گرفتن بعضی خطاهای زبانی و ویرگولگذاری تقلیل یافته که این کارها را خود حروفچینها اگر یادشان بدهیم انجام میدهند، در حالیکه زمانی ویرایش مفهوم و حد و ثغور بسیار گستردهای داشت و ویراستار در همۀ مراحل کار همراه مؤلف یا مترجم بود و حتی بر آرایش صفحات نظارت میکرد.
سپس نماهنگ (کلیپ) تهیهشدۀ انجمن دربارۀ تاریخچۀ ویرایش از ۱۳۳۰ تا ۱۳۵۰ پخش شد و بعد از آن از استادان درخواست شد دقایقی سخن بگویند.
سیروس پرهام، هنرپژوه و بنیانگذار سازمان اسناد ملی و اولین ویراستار مؤسسۀ فرانکلین و عضو هیئت مؤسس انجمن صنفی ویراستاران، گفت: هیچ کسی بدون مطالعه نمیتواند ویراستار خوبی باشد.
منوچهر انور، مترجم و از نخستین ویراستاران انتشارات فرانکلین، به سازوکار ویرایش در مؤسسۀ فرانکلین اشاره کرد و از تلاش همایون صنعتیزاده برای سازماندهی و مدیریت اولین مؤسسۀ معتبر در ایران تقدیر کرد.
سپس ایران گرگین، نویسنده، پژوهشگر و سرویراستار فرهنگنامۀ کودکان و نوجوانان از کمتوجهی به این فرهنگنامه گفت و اینکه این فرهنگنامه با وجود همۀ مشکلات، همچنان میتواند محل مراجعه و تحقیق قرار گیرد.
جلال خالقی مطلق، شاهنامهپژوه و نسخهپژوه گفت: ویرایش در ایران نیاز به بازنگری دارد. رسمالخطی که امروز بسیاری از ویراستاران از آن پیروی میکنند مشکلاتی دارد و باید اصلاح شود.
پیش از برگزاری مراسم پایانی فتحالله فروغی، عضو هیئت مدیره انجمن صنفی ویراستاران و مدیر کمیسیون حقوقی، از نیکنام حسینیپور، مدیرعامل خانۀ کتاب، که در مراسم حضور داشت درخواست کرد که به مسائل مربوط به ویراستاران ازجمله بیمۀ تکمیلی آنان و اختصاص بنکارت خرید کتاب به ایشان توجه ویژه شود.
مراسم با اهدای جوایز و تندیس به استادان: منوچهر انور، سیروس پرهام، اسماعیل سعادت، جلال خالقی مطلق، ایران گرگین پایان یافت. این مراسم در ادامۀ طرح تقدیر از پیشکسوتان ویرایش بود که انجمن صنفی از سال گذشته، با حمایت کمیتۀ علمی و فرهنگی نمایشگاه کتاب، آن را بنا نهاد.
[Best_Wordpress_Gallery id=”18″ gal_title=”دومین مراسم تقدیر از پیشکسوتان ویرایش، اردیبهشت ۱۳۹۷”]