صبح یکشنبه سوم شهریور ۱۳۹۸ نشستی با حضور وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و نمایندگان صنوف فرهنگ و هنر در تالار رودکی برگزار شد. این نشست متعاقب درخواست صنوف حوزۀ فرهنگ و هنر برای برخورداری از نظام صنفی و حمایتهایی چون بیمۀ بیکاری و بازنشستگی و تنظیم تصویبنامهای برای ارائه به هیئت دولت تشکیل شد. در ابتدای این جلسه آقای علیاصغر سیدآبادی، مشاور وزیر فرهنگ، گزارشی از روند کارها ارائه داد. وی گفت طی حدود ۴۰ جلسه با نمایندگان صنوف حوزۀ فرهنگ و هنر این موضوع مطرح شد که چگونه نهادها و تشکلهای حوزۀ فرهنگ و هنر میتوانند از نظام صنفی برخودار شوند و موضوع بیمۀ بیکاری و بازنشستگی در این صنوف چگونه تعریف میشود. نتیجۀ گفتوگوهای متعدد آن بود که براساس قوانین موجود در وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی، که در آنجا موضوع نظام حقوق و دستمزد و کارگاهها و تشکلهای صنفی تعریف شده، انجمنهای حوزۀ فرهنگ و هنر نیز بتوانند با تغییرات صوری در این قوانین فعالیتهای صنفی خود را نظاممند کنند. درخواستهای صنوف به تهیۀ تصویبنامهای رسید که به امضای وزرای کار و ارشاد رسیده است و اکنون امکان تفاهم و تنظیم و تأیید آن به دست هر دو وزارت فراهم شده است. با تأیید و امضای این دو وزیر تصویبنامه به هیئت دولت ارائه خواهد شد و مراتب اداری و اجرایی آن طی خواهد گشت.
در این نشست نمایندگان صنوف صحبت و تقاضاهای خود را مطرح کردند. در تقاضاهای آنان اهمیت سپردن مسئولیتهای حوزۀ فرهنگ و هنر به صنوف این حوزه مطرح شد و اینکه تشکلها بتوانند صدای صنف باشند و حامی و پشتیبان آن و برای اجرای خواستههای صنفی با دولت همکاری کنند و دولت نیز شنونده و مجری این درخواستها باشد. همچنین تأکید شد که صنوف امیدوارند که این تصویبنامه در اولویت تأیید در مجلس قرار گیرد و موضوعِ آن پیگیری شود و به فراموشی سپرده نشود.
در این جلسه آقایان مسعود هوشمند رضوی از انجمن روزنامهنگاران، دکتر فیاض زاهد مشاور وزیر کار، ایرج راد از خانۀ تئاتر، منوچهر شاهسواری از خانۀ سینما، عموزادۀ خلیلی از انجمن نویسندگان کودک (به نمایندگی از صنوف نویسندگان و ویراستاران)، نگار نادریپور نمایندۀ هفت انجمن هنرهای تجسمی، کاوه رضوانی راد از انجمن موسیقی صحبت کردند و پس از آن آقای دکتر صالحی و آقای دکتر شریعتمداری این فرصت را فرخنده خواندند که بین دو وزارتخانه تفاهمی برای حوزۀ فرهنگ و هنر برقرار شده و اعلام آمادگی کردند که برای پیشبرد خواستههای صنوف تلاش کنند و در آیندهای نزدیک کانونی برای تعیین قوانین و آییننامههای مناسبِ این صنوف تشکیل بدهند.
انجمن صنفی ویراستاران نیز در زمرۀ چهارده صنفی بوده است که طی یک سال اخیر در تمام جلسات همفکری برای این منظور، در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شرکت جسته و آقای فروغی به نمایندگی از انجمن در تمام مراحل این تصویبنامه همکاری داشته است.
[Best_Wordpress_Gallery id=”89″ gal_title=”همگرایی دولت و صنوف-۲”]